Sklinda gandas

sing2talk_header2

Straipsnio autorė Daina Litvina

    Sklinda gandas

Už lango prisnigo, nors kalendorius rodo, kad jau pavasaris. Iki mokslo metų pabaigos liko trys mėnesiai, tačiau muzikos studijoje „Rynvaidės menai“ jau planuojamas mokinių priėmimas 2016-2017 m.m.: ruošiami dokumentai, reklama, derinamos perklausų dienos ir t.t. Teiraujuosi muzikos studijos „Rynvaidės menai“ vadovės Rynos R. Kazlauskaitės, kiek šiemet planuojama priimti mokinių. Vadovė mielai nusišypso:
– Viskas priklausys nuo to, kiek studijos mokinių nutars baigti šiais metais mokslą. O jei rimtai, tai vietų laisvų neturime daug: trūksta patalpų ir įdomių talentingų kūrybingų mokytojų, todėl 2016-2017 metams planuoju priimti iki 25 mokinių. Pagal jau 12 metų vedamą statistiką, kasmet į gitaros pamokas pretenduoja iki 35, o į solinio vokalo pamokas iki 50 mokinių.

      –  Tai sakyčiau, į vieną vietą pretenduoja 3-4 mokiniai?
– Tikrai taip. Truputį gaila, kad ne visus galime priimti, tačiau yra kaip yra. Per specialias perklausas yra atrenkami ypatingi vaikai. Mūsų studijos vaikai labai kūrybingi, įdomūs, norintys tobulėti. Kiekvienas mokinys yra asmenybė: įrašinėja savo kompaktinį diską, kuria muziką, organizuoja savo koncertus, savarankiškai dalyvauja konkursuose ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, aktyviai dalyvauja televizijos projektuose. Tai kiekvieno mokinio darbas su savimi – jei nori būti žvaigždė, turi to išmokti pasiekti. Žinoma, mokinys visada studijoje gauna ir vertingų patarimų, kaip ir ką dar būtų geriau jam daryti, tobulinti.

      – Labai įdomi mokymosi programa. Gal todėl, kad vaikai patys su tėveliais ar vieni gali nuspręsti – eiti jiems į koncertą ar ne, įrašyti jiems vaizdo klipą ar mp3 įrašą? Ar ne todėl vaikai ir nori mokytis šioje studijoje?
– Taip, tai vienas iš kriterijų. Manau, jau nebe tie laikai, kad reikėtų visus varyti į koncertus ar dar kažkaip daryti spaudimą. Čia ateina tie, kuriems patiems įdomu. Tai savirealizacija, mokslas dėl savęs ir sau, o ne todėl, kad privalai ar reikia.
– Grigiškės – nedidelis rajonas. Sklinda gandas, kad jūsų studijoje planuojamos naujovės.
– Na, mes visada bandome neatsilikti nuo vis greitėjančio gyvenimo tempo. Bet jei jūs apie programą „Išbandyk save“, tai taip. Nuo balandžio 18 d. prasideda programa „Išbandyk save“. Tai 2 mėnesių programa ikimokyklinio amžiaus vaikams nuo 6 iki 7 metų.

     – Labai įdomu ir, manau, tikrai ne vien man. Kokia šios programos esmė? Kuo ji ypatinga?
– Trumpai tariant, tai 2 mėnesių programa ikimokyklinio amžiaus vaikams, kaip jau ir minėjau, nuo 6 iki 7 metų. Programa skirta tiek tėveliams, tiek vaikučiams, kad galėtų apsispręsti, ar jie linkę į muziką, koks instrumentas jiems būtų priimtinesnis, ar vaikas gali lankyti solinio dainavimo užsiėmimus, ar absoliučiai jam yra pakeliui muzikos mokykla ar privati muzikos studija. Užsiėmimai vyks du kartus per savaitę po 20-30 minučių mažose iki 3-4 vaikų grupėse.

     – Manau, kad tėveliams labai smalsu, koks numatomas užsėmimų laikas ir kokios kainos.
– Pamokėlės vyktų nuo balandžio 18 iki birželio 18 d. Numatomos rytinės ir vakarinės pamokėlės. Tėveliai patys nuspręs, kuris laikas jiems patogesnis. Per mėnesį vyks 8 užsiėmimai, o jų kaina 20 eurų už mėnesį.

     – Kiek suprantu, tokių vaikučių, norinčių išbandyti savo muzikinius gebėjimus, skaičius taip pat bus ribotas?
– Bus matyti, kiek atsiras norinčių. Remdamasi ilgamete patirtimi, galiu pasakyti, kad vaiką reikia pradėti ugdyti ir padėti atsirinkti, kas jam mieliau, nuo mažens, dar prieš einant į mokyklą. Jei daug tėvelių susidomės, stengsimės programą „Išbandyk save“ tęsti ir vasarą iki rugsėjo. Vaikučiai, baigę šią programą, turės pirmenybę mokytis mūsų studijoje be eilės. Bus atidaromas specialus skyrius. Jei arčiau širdies bus valstybinė muzikos mokykla, tai puiku, galės stoti ir tęsti mokslus ten. Šiuo metu studijos filialuose Trakuose, Elektrėnuose, Vilniuje, Jonavoje labai trūksta kūrybingų, įdomių jaunų mokytojų, mokančių skambinti klasikine ir elektrine gitara, klavišiniais, galinčių mokyti
solinio vokalo pagal studijos programą. Taigi, jeigu kas nors iš skaitytojų atitinka mūsų kriterijus, nuoširdžiai kviečiame prisijungti į muzikos studijos „Rynvaidės menai“ komandą ir įnešti naujų vėjų. Siųskite CV su motyvaciniu laišku el. paštu ryna@gitaruok.lt
– Labai ačiū už pokalbį. Linkiu sėkmės kūrybiniame darbe ugdant jaunąją kartą. 

Profilio nuotrauka (GITAROS IR VOKALO AKADEMIJA)

Author: GITAROS IR VOKALO AKADEMIJA

RYNVAIDĖS MENAI - tai kryptingai organizuota veikla, siūlanti aukštos kokybės muzikos pamokas. Studijoje skambinama gitaromis, mokoma dainuoti, skambinti pianinu. Vaikai dalyvauja konkursuose, festivaliuose, projektuose, kūrybinėse stovyklose, įgyvendina įvairiausias savo idėjas.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos